НОВИНИ

Слави Трифонов: Подкрепата от "партии на протеста" към правителството на ИТН е повече от логична

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 09.08.2021
6379
Чете се за: 03:47 мин.
У нас
Слушай новината

Подкрепата от така наречените "партии на протеста" към правителството на "Има такъв народ" е повече от логична. Това заяви във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

По думите му това е факт поради 6 причини - спиране на модела ГЕРБ, осъществяване на съдебна реформа, максимално бързо представяне на Плана за възстановяване и развитие пред Европейската комисия.

Татяна Дончева: Няма хора с капацитет сред персоните, предложени за министри

"Първо. Тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ. Да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не. Второ. Трябва да бъде осъществена съдебна реформа и да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не. Трето. Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие, защото българската икономика се нуждае от тези пари. И това е важно и за държавата, и за всички българи. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не", допълва Трифонов.

Зелените са "против" проектокабинета на ИТН

Слави Трифонов откроява като причини за подкрепа за правителството на "Има такъв народ" и преизчисляването на пенсиите, реформата в здравеопазването, подготовката за евентуална нова здравна криза с COVID-19, както и закупуването на необходимия брой медицински хеликоптери.

Явор Божанков, БСП: Продължаваме да държим на подписан ангажимент с ИТН

"Четвърто. Преизчисляване на пенсиите, за да могат възрастните хора в България да живеят малко по-достойно, от начина по който живеят в момента. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не. Пето. Най-после да има сериозна реформа в здравеопазването и най-важното - държавата да бъде подготвена за евентуална нова здравна криза с COVID-19. Освен това закупуване на необходимия брой медицински хеликоптери, защото това касае живота и здравето на всички наши сънародници. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не. Шесто. С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които "Има такъв народ" води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика", добавя Слави Трифонов.

Президентът подписа указа за правителството на "Има такъв народ"

По думите му, ако партиите на протеста не гласуват правителството на "Има такъв народ", причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга.

Кои са предложенията за министри в проектокабинета на ИТН?

"Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това", каза още Слави Трифонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Хаджигенов: Очакваме промени в проектокабинета на "Има такъв народ"
Николай Хаджигенов: Очакваме промени в проектокабинета на "Има такъв народ"
Яник Синер стана най-младият тенисист, печелил АТР 500 турнир
Яник Синер стана най-младият тенисист, печелил АТР 500 турнир