Слави Трифонов пред БНР в първото си интервю като депутат

от БНТ , Източник: БНР
13:41, 08.05.2021
12408
Чете се за: 04:17 мин.
У нас
слави трифонов подкрепи нито една партия президентските избори
Слушай новината

"Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже. Свободата на словото не е да си на 112 място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България огромна част от медиите не са свободни“.

Това каза в интервю в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР лидерът на "Има такъв народ“ Слави Трифонов в отговор на въпрос защо се дистанцира от медийни изяви.

"Начинът на изразяване е в интернет, защото там си напълно свободен. Това е въпрос на избор“.

Когато, тогава. Това е отговорът на Трифонов на въпроса дали ще бъде премиер, ако "Има такъв народ" спечели изборите.

"Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик. Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено“, допълни той в предаването "Политически НЕкоректно“.

Слави Трифонов е категоричен, че това, което партия ГЕРБ е направила, трябва да бъде изчегъртано с всички законови средства.

"Това нещо ще се махне, защото това е логичният нормален път на една нормална държава член на Европейския съюз. Суверенът решава. В парламента трябва да има хора, които да представляват цвета на нацията. Да бъдат уважавани, да се държат достойно, да бъдат принципни. Не може в Народното събрание един депутат да нарича зам.-председателя "гном“ (бел. ред. - репликата „Ей, гном, не се ядосвай, че пак ще получиш инсулт“ е отправена от Лъчезар Иванов от ГЕРБ към ген. Атанас Атанасов)“.

По думите му БСП е "най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам“.

"Ляво - дясно отдавна се е размило. Съвременният свят е различен. За мен поведението на "Има такъв народ" е практично. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена“.

Трифонов подчерта, че конкретните случаи определят насоката на "Има такъв народ", дали е лява, или дясна партия.

Във връзка с външната политика на страната ни той заяви:

"България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради жертвата, която е направила за нас. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака - единият стъпил на едно място, другият на друго място. Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен“.

Слави Трифонов е категоричен, че трябва да се обграждаш със силни хора с качества, а не с такива, които те слушат безропотно:

"Историята го показва. Умен човек събира около себе си силни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и правят каквото той казва. Така винаги ще стигне до крах. Имам щастието да общувам с хора, с които гледаме в една посока. Не взимам самостоятелни решения, търся съвети, мнения“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Президентите на страните членки от ЕС поздравиха гражданите по случай Деня на Европа
Президентите на страните членки от ЕС поздравиха гражданите по случай Деня на Европа
ЕК одобри договора с "Пфайзер" за доставка на 1,8 млрд. ваксини
ЕК одобри договора с "Пфайзер" за доставка на 1,8 млрд. ваксини