НОВИНИ

След 30° вчера - днес леко захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 26.10.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, в повечето райони между 21 и 26 градуса. Ще преобладава слънчево време, със слаб до умерен вятър от северозапад, на морския бряг от север-северозапад.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде безоблачно и почти тихо, а минималните температури утре ще бъдат между 6° и 15°, в София - около 7°.

През деня ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и максималните температури ще бъдат още по-ниски, между 18 и 23 градуса. Ще бъде слънчево, с повече облаци над Източна България.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще духа умерен югоизточен вятър, а вълнението на морето ще остане слабо.

Много добри условия за туризъм в планините - предимно слънчево, с умерен вятър от север-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните в курортите ще бъдат между 10 и 20 градуса.

И към времето на Балканите. В по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли, а температурите ще продължат да се понижават.

Преносът на по-топъл въздух към Югозападна Европа ще продължи и в тези райони температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните за края на октомври, но и концентрацията на сахарски прах там ще остане повишена.

У нас захлаждането ще продължи до събота, след което отново се очаква затопляне. Ще бъде предимно слънчево, в отделни райони със сутрешни мъгли, на повече места в Източна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патрик Муратоглу защити Симона Халеп
Патрик Муратоглу защити Симона Халеп
Празнично шествие до храма "Св. Димитър" във Велико Търново на Димитровден
Празнично шествие до храма "Св. Димитър" във Велико Търново на Димитровден