НОВИНИ

След инцидента с парашутистите - МВР задържа собственика на балона (ОБЗОР)

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
16:11, 23.10.2024 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Сряда, рано сутринта. Четирима души се качват в балон с топъл въздух въпреки мъгливото време. Мъжете вътре няма как дори да подозират, че за един от тях това ще е последният полет.

Митко Димитров - говорител на МВР: "В балона е имало общо 4 души - собственикът, двамата парашутисти и един делтапланерист. Времето е било изключително лошо, мъгливо и може би се е получил този трагичен инцидент".

Загиналият е на 28 години. Пострадалият парашутист е на 37. Лекарите в болница Св. Анна се борят за живота му в реанимацията. И двамата са смятани за добри парашутисти. Дали друг път са практикували екстремния спорт в района не е ясно, но местните разказват, че често виждали балона.

Пешо Петков - кмет на с. Литаково: "Фирмата собственик на балона е регистрирана в Ботевград".

Настоящият му адрес е Трудовец, а пред дома му днес имаше полиция. Хората там разказаха, че са виждали балона му в района, но не знаят нищо за фирмата. През целия ден текат интензивни действия по разследването, като в огледа беше включен и дрон. Извършени са и претърсвания и разпити на свидетели.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие.

"Toва, което за нас е важно всъщност, е въздухоплавателното средство, с което на практика е извършен полетът. Трябва да отбележа, че този балон няма никакви документи. Той няма регистрация, няма летателна годност и пилотът не е лицензиран. Получавали сме няколко сигнала за това лице. Извършвали сме инспекции. Включително последната беше точно преди две седмици на 13 октомври", заяви Анелия Маринова.

Вижте повече в прякото включване на Йоана Миланова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 300 служители на полицията в Перник ще се грижат за спазването на реда по време на вота
Около 300 служители на полицията в Перник ще се грижат за спазването на реда по време на вота
Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Стефан Димитров
Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Стефан Димитров