НОВИНИ

След повторното наводнение: В Карлово строят диги и разчистват засегнатите участъци

bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 24.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Започна изграждането на диги около гимназията по жп транспорт в Карлово след като нов порой заля града снощи и наводни разчистените участъци.

Проливният дъжд продължи около 20 минути и заля всичко разчистено през деня. Отводнителният канал в дерето "Меден дол" отново излезе от коритото си и за пореден път заля малкия корпус и двора на гимназията по жп транспорт.

И днес в отстраняване на последствията от поредния пороен дъжд се включват военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и четирите аварийни екипа, изпратени от София.

Подробности вижте във включването на Станислава Христозова.

"Нашите сили не стигат за бързото решаване на проблема и благодаря още един път на 61-ва Стрямска бригада за това, че се отзоваха и помагат с техника и личен състав. Те помагат при извозването на наносите. Тъй като техниката не може да прибере целия нанос, те го събират в чували и оттам я извозваме с камиони. Правим една защитна дига пред професионалната гимназия по жп транспорт. Изчистваме канала, който е затлачен. Мисля, че с тази защитна дига и с изчистването на канала и да дойде вече голяма вода няма да влезе", каза Николай Цветков, зам.-кмет на община Карлово.

Заради наводнението втората сесия на зрелостните изпити ще бъде изместена в други две карловски училища.

"Изпитите ще се проведат, но ще бъдат изместени от нашето училище в две други карловски училища, така че ще протекат нормално. Утре очаквам посещение и от началника на РУО. Тя също иска да се запознае със ситуацията и вече да мислим как ще започне учебната година", каза Стефан Филчев, директор на ПГ по жп транспорт "Христо Смирненски" - Карлово.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Петров: Левски е най-популярният клуб в България
Пламен Петров: Левски е най-популярният клуб в България
Близо 7 декара растителност е изгоряла след пожара на Младежкия хълм в Пловдив
Близо 7 декара растителност е изгоряла след пожара на Младежкия хълм в Пловдив