НОВИНИ

Нови проблеми за Туитър - бивш служител с разкрития за компанията

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:30, 24.08.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Още
Слушай новината

Нови проблеми за компанията Туитър - бивш служител в отдел "Сигурност" на платформата твърди, че компанията е подвела потребителите и американските регулаторни органи за редица пропуски в системата ѝ за сигурност.

В показанията си, дадени официално, Пейтър Затко твърди също така, че Туитър са подценявали броя на фалшивите профили и количеството спам.

Бившият служител на компанията критикува ръководството и заради начина, по който работи с чувствителна информация и твърди, че част от проблемите не са докладвани адекватно на регулаторните органи.

За първи път Затко прави разкритията си пред CNN и Washington Post и казва, че Туитър се проваля в спазването на строги мерки за сигурност и "лъже Илън Мъск за ботовете".

От социалната платформа заявиха, че твърденията на Затко са "неточни и непоследователни" и добавиха, че той е бил отстранен от работа през януари заради несправяне със задълженията си.

Показанията на бившия служител биха могли да повлияят на съдебната битка между Туитър и Илън Мъск, който се опитва да отмени сделката за 44 милиарда долара за покупката на компанията.

"Разкритията определено усложняват нещата за Туитър. Към момента платформата по определен начин имаше предимство пред Мъск. Да, той многократно се оплака от броя на ботовете, но така и не успя да предостави доказателства, освен личния си опит. А сега той може да използва твърденията на Затко като аргументи за тезата си", заяви Ясмин Енберг, анализатор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инж. Иван Иванов: Има възможности за инвестиции във водоснабдяването, но те не се използват
Инж. Иван Иванов: Има възможности за инвестиции във водоснабдяването, но те не се използват
Филип Филипов: ЦСКА трябва да бъде концентриран, търпелив и разумен
Филип Филипов: ЦСКА трябва да бъде концентриран, търпелив и разумен