НОВИНИ

След пожара в Разлог, оставил над 20 души без покрив

bnt avatar logo
от БНТ
07:34, 29.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Над 20 души от Разлог останаха без дом, след като пожар унищожи постройката, в която живеят. Хората са загубили цялото си имущество, като разказват, че нямат дори резервни дрехи, с които да изпратят децата си на училище.

Пожарът избухва в неделя срещу понеделник през нощта. А вчера през целия ден семействата, които загубиха домовете си, и техни близки и приятели разчистваха отломките.

Всички семейства в момента са прибрани при роднини. Потърпевшите благодариха на общината и на епископа на черквата, които са им дали дрехи и храна. Те разчитат, че няма да ги оставят без дом през зимата.

"Загубихме храна, дрехи, обувки - всичко. Кой с каквото може, да помогне. Ние сами няма как да се справим", заяви пред БНТ потърпевш.

Зам.-кметът на община Разлог Венцислав Гърменов каза, че хората не искат пари, а материали. Той обеща, че още утре техника ще разчисти и ще се започне строителството на новите постройки.

"Те ще получат еднократна помощ от Дирекция "Социално подпомагане" и от общината също, ако имат нужда от финансови средства", допълни зам.-кметът.

Гърменов коментира, че общината има само едно резервно жилище, но целта им не е да ги настанят там, а да им помогнат да си изградят техни домове, където да изкарат зимата.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9-и кръг на преговори между ЕС и Великобритания
9-и кръг на преговори между ЕС и Великобритания
Д-р Гергана Николова: Мерките се спазват само в училищата и в лечебните заведения
Д-р Гергана Николова: Мерките се спазват само в училищата и в лечебните заведения