НОВИНИ

Протест срещу мръсния въздух в Нова Загора

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 28.09.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Жители на Нова Загора протестираха пред сградата на Регионалната екоинспекция в Стара Загора срещу мръсния въздух в града. Според тях най-големият замърсител на въздуха в Нова Загора е инсталация за биогаз, собственост на частна фирма. Те настояват централата да спре работа, защото замърсява въздуха, почвата и природата и настояха РИОСВ да предприеме действия.

Протестиращите поискаха среща с директора на Регионалната инспекция, но след като той не слезе при тях, 10 от недоволните граждани нахлуха в сградата и стигнаха до кабинетите на ръководството. С тях беше и Мая Манолова от "Изправи се БГ".

След около 15 минути протестиращите напуснаха Регионалната инспекция по опазване на околната среда и се заканиха ,че протестите им ще продължат до решаването на проблема.

Кремена Петкова, "Нова Загора иска да диша": Недопустимо е такива инсталации да се изграждат и да се пускат в експлоатация без да е направена оценка на здравния риск, а разрешителните се издават на база инвестиционно намерение на инвеститора. Кой инвеститор ще напише, че ще отрови един град със смрад?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш министър от Скопие влезе в затвора
Бивш министър от Скопие влезе в затвора
Жертвите на COVID-19 в света вече са един милион
Жертвите на COVID-19 в света вече са един милион