НОВИНИ

Агресия от непълнолетни към хора с различна сексуална ориентация в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 28.09.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Регионални

Група непълнолетни младежи, организирали се в социалните мрежи, вчера гонеха и обиждаха хора с различна сексуална ориентация в центъра на Пловдив. Това разказаха за БНТ очевидци на инцидента. Прокуратурата започна проверка.

Свидетел на събитията успява да спаси двама от нападнатите:

"Голяма самоорганизираща се група, но от младежи може би между 12-13 и 17 години вилнее безнаказано по Главната. Преследва избирателно някакви момчета, които тичаха панически, защото ги гонеха разярена тълпа и всъщност най-странното беше, че никой не реагира, цялата тая агитка действаше и вилнееше абсолютно безнаказано", каза Станимир Навущанов - свидетел.

Групата, наречена "Бултраси - момчета на възраст между 14 и 20 години" призовава в социалните мрежи да се изгонят хората с различна сексуална ориентация от Градската градина в Пловдив. След сигнали на очевидци полицията успява да прекрати саморазправата.

"Може обикновено да има съвсем спонтанни прояви на тази възраст, но ми се струва че винаги има някой който да насочва да подпомага", каза професор Веселин Василев - психолог.

Подобен тип агресивно поведение сред младежите не е новост и е елемент от опитите им да станат известни, категорични са психолозите.

"Хлапетата на тази възраст наистина изпитват неистов стремеж да бъдат забелязвани, да са интересни, да се откроят пред някого, да се чувстват значими, важни и какви ли още не", каза професор Веселин Василев - психолог.

Има връзка между агресивната група в Пловдив, екстремните селфита и футболното хулиганство, убеден е психологът. Общото между тях е, че всички преследват една цел: да не останат незабелязани.

Автор: Златин Бояджиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огънят във влака София - Бургас е тръгнал от машинното отделение на локомотива
Огънят във влака София - Бургас е тръгнал от машинното отделение на локомотива
82-а вечер на протести в София
82-а вечер на протести в София