Огънят във влака София - Бургас е тръгнал от машинното отделение на локомотива

от БНТ
20:27, 28.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Регионални

Пожар в локомотива на бързия влак по линията София - Бургас. Инцидентът стана днес по обяд в района на ЖП прелеза край айтоското село Карагеоргиево. Въпреки че пътниците са евакуирани, не е имало опасност за пътуващите и персонала във влака, съобщиха от БДЖ.

Огънят тръгнал от машинното отделение на локомотива. Бързата реакция на машинистите не е позволила пламъците да се разраснат.

Това е локомотивът, от където са тръгнали пламъците. Най-вероятно става въпрос за късо съединение. Щетите най-много си личат по разбитите прозорци.

Евакуирани бяха 30 души. По-късно композицията е придвижена до гарата в Черноград, от където друг влак да извози пътниците до Бургас.

"Аз бях заспал. Във влака бях заспал. По едно време ставам след 5 мин. Викат ме, ставай влакът гори. И аз станах. Това беше цялата истина. Ние станахме и тръгнахме назад", каза Господин Стефанов.

"Как няма да се уплашиш. Добре, че кондукторката дойде и ни накара да отидем в последния вагон всичките", каза Златина Иванова.

"Излязоха пламъци, после пушек. Мирише на гума, на пластмаса и така нататък", каза Младен Иванов.

Машинисти споделят, че зачестяват все повече инцидентите в старите локомотиви.

"Вътре е масла. Стотици литри масла. Тук има филтри, които горят, които развиват висока температура. Това е. Запалваме се и това е", каза Красен Ченешев, машинист.

Пострадалият локомотив е изтеглен към гарата в Карнобат.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
10 заразени с COVID-19 във фонд "Земеделие" в Ямбол
10 заразени с COVID-19 във фонд "Земеделие" в Ямбол
Агресия от непълнолетни към хора с различна сексуална ориентация в Пловдив
Агресия от непълнолетни към хора с различна сексуална ориентация в Пловдив