НОВИНИ

След публикациите на Божков: Подкрепял ли е Манолова?

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:18, 10.06.2020
Чете се за: 01:22 мин.
У нас

Бизнесменът с 18 повдигнати обвинения Васил Божков твърди, че преди местните избори Мая Манолова е потърсила, "поддръжка" от него, но той е отказал, а премиерът Бойко Борисов му благодарил за това.

Божков онагледи твърдението си, публикувайки във Фейсбук снимка от кореспонденция, която твърди, че е водил с Борисов. Премиерът отхвърли твърденията с аргумента, че телефонът му няма кирилица, а част от кореспонденцията е именно на кирилица.

В новата порция публикации във Фейсбук Васил Божков коментира, че политиците са неспособни, не желаят и не могат да решат проблемите на България. Смята,че времето им изтече. И обещава, че утре ще предложи идеи за нов политически проект. Постът си завършва с думите, че за настроение предлага част от кореспонденцията му с ББ, което според него означава Бойко Борисов.

На 10 септември Божков е написал, че Мая Манолова е потърсила поддръжка, но той е отказал. Няколко часа по-късно получава отговор на латиница "Благодаря". На 3 септември миналата година Мая Манолова подаде оставка като омбудсман и се включи в предизборната надпревара за кмет на София.

Днес във Фейсбук тя реагира на публикацията на Божков - не каза дали е търсила помощ от него, но заяви, че Борисов изпращал много хора да я разубеждават и заплашват да не участва в изборите.

Мая Манолова: Никога не съм искала, нито съм получавала финансова поддръжка от Божков или от който и да е друг бизнесмен. Самият Борисов ме попита, който направи всичко възможно да ме спре да не участвам в кметските избори, включително с щедри предложения. Попита ме - предложиха ли ти всичко. И да отговорих му предложиха ми всичко, отказах го. Няма да ме спрат. Ще участвам на изборите. ще участвам и на парламентарните избори.

От скрийншота на Божков се вижда, че преди Манолова са обсъждани и млади футболисти от "Левски", като имената им от ВВ са изписани на кирилица.

По време на днешното правителствено заседание премиерът отговори на Божков, без конкретно да споменава името му.

Бойко Борисов - министър-председател: Моето телефонче, то е 10-годишно и на него няма кирилица. Та, ако някой каже, че на кирилица съм му пратил есемес, няма как да се случи от това апаратче, а друго нямам. Така, да се забавляваме, трябва да се забавляваме.

По- късно в профила си Божков напомня, че миналата седмица е подал сигнал за рекет, злоупотреба с власт и изнудване до прокуратурата, но все още никой не го е потърсил за да свидетелства. Обявява, че ще предаде сигналите и до европейските институции.

От БСП пък внесоха деловодството на парламента искане в Комисията за борба с корупцията да бъдат изслушани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова заради сигналите за злоупотреба с власт, подадени срещу тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След задържаните тирове с отпадъци - коя е фирмата получател и ще върнат ли товара в Турция
След задържаните тирове с отпадъци - коя е фирмата получател и ще върнат ли товара в Турция
Кои са активните огнища на COVID-19 у нас?
Кои са активните огнища на COVID-19 у нас?