НОВИНИ

След репортаж на БНТ: Детската болница в Трявна получи помощ от чуждестранна фондация

bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 05.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Добра новина от Детската белодробна болница в Трявна! Чуждестранна фондация ще им помогне след репортаж на "България в 60 минути".

Лечебното заведение получи подкрепа от цял свят и най-вече от български семейства, пръснати на петте континента, които някога са били пациенти и имат невероятни спомени.

Доброволците, които даряват труд и време, са от цялата страна. С тяхна помощ постепенно се сбъдва една мечта - болницата се преобразява, стаите и занималните се ремонтират и посрещат малките си пациенти грейнали в свежи цветове, нови мебели и повече играчки.

Детската специализирана болница в Трявна е изградена с пари от зестрата на царица Йоанна. И до днес тя е единствена по рода си в страната и на Балканите.

Най-належащата нужда на лечебното заведение е спешно да се подсигурят няколко електрически конвектора, с които да се отопляват стаите, където всеки момент ще бъдат настанени нови малки пациенти.

Невероятният лечебен ефект при деца, които страдат от бронхити, астма и алергии се дължи на съчетанието от планински въздух и въздушните течения в Тревненския балкан, изпаренията от боровите връхчета на вековните борови гори и разбира се, страхотните детски пулмолози.

Ето защо всяко усилие и лев вложени на това място си заслужава!

Автор: Зорница Илиева

Гледайте още теми от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експертизи ще установят психичното състояние на бащата, който уби детето си
Експертизи ще установят психичното състояние на бащата, който уби детето си
Нови пукнатини след ремонта на свлачището по пътя към Асеновата крепост
Нови пукнатини след ремонта на свлачището по пътя към Асеновата крепост