НОВИНИ

Остава слънчево и топло

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 05.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Все така слънчево и топло за сезона ще се задържи времето и днес. Очакват ни максимални температури между 11° и 16°, в София - около 15°. Вятърът ще е предимно слаб от юг.

И през нощта ще е безоблачно и почти тихо. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София около 2°. Максималните температури ще се повишат още и ще са почти пролетни, между 14 и 19 градуса. Малко по-ниски по поречието на Дунав, където се очакват и мъгли, на места трайни. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

Слънчево и необичайно топло за сезона ще е и в планините, като времето ще е подходящо и за ски, и за туризъм, но опасността от лавини извън ски зоните и зимните маркировки остава много висока.

Максималните температури дори по най-високите върхове ще са положителни - между 2 и 5 градуса, а в курортите - от 10° на Алеко, около 14-15° в Боровец и Пампорово и до 16° в Банско. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен западен вятър.

По-топло от обичайното за периода е и времето на Балканите. Облачността ще е разкъсана, над много райони до предимно слънчево, с изключение на крайните северни части на Румъния, където ще вали и дъжд, и сняг.

Облачно и с валежи от дъжд ще е и на Пиренейския полуостров, Франция и южните части на Британските острови, а в северните валежите ще са от сняг. В централната част на континента има условия за поледици. Облачно, със снеговалежи ще бъде и в Европейска Русия. Предимно слънчево, с температури по-високи от обичайните ще е и на Апенините.

За разлика от утре, в неделя видимостта в повече райони ще остане намалена. В по-голямата част от страната ще бъде и предимно облачно, а на места ще има съвсем слаби превалявания. В понеделник и вторник ще бъде ветровито, по-често облачно и с прекъсвания ще превалява дъжд. В сряда ще има повече слънчеви часове. Температурите ще останат много по-високи от обичайните за сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия детронира Сърбия за ATP Cup
Германия детронира Сърбия за ATP Cup
Краев игра едно полувреме при загуба на Фамаликао
Краев игра едно полувреме при загуба на Фамаликао