След репортаж на БНТ: Жената от Русе със запорирана сметка заради "Топлофикация София" ще получи обратно парите си

от БНТ
12:19, 27.10.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

След намесата на БНТ русенката, която изненадващо два пъти се оказа длъжник на Топлофикация София, ще получи обратно парите си. Още на следващата сутрин след като беше излъчен репортажът в "По света и у нас" Цанка Димитрова е получила съобщение от частния съдебен изпълнител, че запорът върху банковата ѝ сметка е вдигнат.

Както вече ви разказахме, в рамките на 6 години Цанка Димитрова от Русе два пъти се оказва длъжница на "Топлофикация София", без никога да е живяла или да има имот в столицата.

Сумата, която дължи на "Топлофикация София", след запора на съдия изпълнител, е 9350 лева. Парите междувременно са изтеглени от сметката ѝ. Изведнъж казусът за Цанка Димитрова неочаквано започна да се разплита след като се превърна в новина в "По света и у нас".

"В понеделник сутринта частен съдебен изпълнител се свърза с моите представители и да искат банковата ми сметка, за да ми преведат обратно парите, които са взети неправомерно. Така че аз много благодаря на БНТ, че се отзовахте толкова светкавично. Не знам какво бихме правили в ситуации такива, ако не са медиите", каза Цанка Димитрова.

Частният съдебен изпълнител е съобщил на Цанка Димитрова, че вече е подадена молба за прекратяване на делото, а "Топлофикация София", отново чрез БНТ ѝ поднесе извинения. Но тя продължава да се пита:

"Аз все още нямам никакъв отговор на моите жалби. Добре, грешката е изправена, обаче личните ми данни все още продължавам да се чудя как са попаднали там, в тяхната база данни. Тези хора трябва да си платят еквивалент на грешката", заяви тя.

Цанка Димитрова казва, че след репортажа е получила подкрепата на много познати и непознати. И това ѝ дава куража да продължи да си търси правата.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
След случая с починалата родилка: Започна поставянето на ваксини срещу COVID-19 в село Градец
След случая с починалата родилка: Започна поставянето на ваксини срещу COVID-19 в село Градец
Лекари сигнализират, че болниците са под натиск, а човешкият ресурс се изчерпва
Лекари сигнализират, че болниците са под натиск, а човешкият ресурс се изчерпва