НОВИНИ

След среща с COVID-19: Тео Ушев рисува очите на спасителите си

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 16.01.2022
6752
Чете се за: 01:45 мин.
Общество
Слушай новината

За първи път след срещата си с вируса световноизвестният аниматор Теодор Ушев разказа пред Георги Любенов през какво е преминал.

След като се прибрал в България за празниците, се оказало, че е носител на вируса. Според него причина за заразяването е отслабването на имунната му система, а ваксините го спасили да не се стигне до още по-тежко протичане.

В началото на заболяването бил с 39 градуса температура, след което развил двойна бронхопневмония. Ушев прекара 10 дни под грижите на лекарите във ВМА. В знак на благодарност той нарисува очите на своите спасители.

"Не мога да им запомня имената, не мога да им видя лицата, защото те влизат с едни скафандри такива като космонавти и само едни очи се виждат. И аз казах "Ей сега трябва поне очите да им запомня". И един ден седнах и се опитах да нарисувам очите на всичките, защото един ден се надявам като ги видя на улицата, да мога по очите да ги позная. Тези хора са... не може да си представите на какво напрежение са поставени, 12 часа на ден, къртовски труд, при невероятни условия спасяват животи", разказа Теодор Ушев в "Денят започва с Георги Любенов".

Цялата история за срещата на световноизвестния аниматор с вируса вижте във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драстичен спад на населението в Благоевград: Как се отразява това на бизнеса?
Драстичен спад на населението в Благоевград: Как се отразява това на бизнеса?
Новак Джокович излетя от Австралия към Дубай
Новак Джокович излетя от Австралия към Дубай