НОВИНИ

Случаят с насилие над дете: Приемната майка отрича всички обвинения, отправени към нея

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 27.05.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

След като прокуратурата повдигна три обвинения на 58-годишната Румяна Илиева от Бяла Слатина за системен тормоз на приемно дете, самата приемна майка отрича да е тормозила детето .

Това заяви директорът на "Социално подпомагане" във Враца. Момчето няма да бъде настанявано в друго приемно семейство. Причината е, че то се чувства добре в новата среда, осигурена от Агенция "Закрила на детето".

"Приемният родител, разбира се че отрича да е извършил такова грубо посегателство над детето. Признава единствено, че е ударил шамар на детето, което дори и това е достатъчно за нас, за да сме безкомпромисни. На този етап не се налага и няма смисъл да бъде извеждано и да се чака нова адаптация в приемно семейство. Детето се чувства добре. От една година е настанено в център за настаняване от семеен тип. Адаптирало се е много добре, има си своите приятели, работи психолог с него от самото начало. Нормално се развива", обясни Мария Търнавска - директор на "Социално подпомагане", Враца.

Въпреки редовните проверки в семейството, засега социалните работници не са установили доказателства за съществуващ проблем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България подкрепя присъединяването на Финландия и Швеция в НАТО
България подкрепя присъединяването на Финландия и Швеция в НАТО
Корабът "Царевна" все още не може да напусне Мариупол
Корабът "Царевна" все още не може да напусне Мариупол