НОВИНИ

Служебните правителства са освободили над 13 000 служители, съобщиха от Министерския съвет

служебните правителства освободили 000 служители съобщиха министерския съвет
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 16.10.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Над 13 000 служители в администрацията на министерствата, ведомствата и предприятията на тяхно подчинение са освободени по време на служебните правителства. Това показват подробни справки от всички министерства за периода от август 2022 г. до юни 2023 г. Справката е публикувана на страницата на Министерския съвет.

Най-много хора са си тръгнали по различни причини от структурите на Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието и храните.

Във връзка с медийни спекулации по тази тема Министерският съвет публикува реалните данни, предоставени от министерствата. От правителствената информационна служба правят уточнението, че повече конкретна информация може да бъде дадена от съответните министерства.

Гълъб Донев отговори на МС: Манипулативни са твърденията чистки в администрацията

От приложена справка става известно и какъв е броят за отделните министерства и структурите към тях: Министерски съвет – 145; Министерство на образованието – 1184; Министерство на финансите – 634; Министерство на здравеопазването – 30; Министерство на земеделието и храните – 1472; Министерство на регионалното развитие и благоустройството – 558; Министерство на правосъдието - 378; Министерство на културата – 39; Министерство на енергетиката – 725; Министерство на отбраната – 88; Министерство на външните работи – 68; Министерство на вътрешните работи – 1793; Министерство на околната среда и водите – 300; Министерство на транспорта и съобщенията – 4634; Министерство на младежта и спорта – 85; Министерство на иновациите и растежа – 189; Министерство на икономиката и индустрията – 246; Министерство на електронното управление – 142; Министерство на туризма – нула; Министерство на труда и социалната политика – 501.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силвиньо: Българите имат високи и смели играчи, добри са
Силвиньо: Българите имат високи и смели играчи, добри са
Тагарев и посланикът на САЩ откриха българо-американско обучение по стратегически комуникации
Тагарев и посланикът на САЩ откриха българо-американско обучение по стратегически комуникации