НОВИНИ

Служебният премиер назначи двама зам.-министри на външните работи

Министерство на външните работи
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 12.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев са назначени двама заместник-министри на външните работи, съобщиха от правителствената пресслужба. Това са Мария Ангелиева и полк. Невяна Митева.

Мария Ангелиева е юрист по образование. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание. В периода от юли 2014 г. до август 2020 г. е завеждащ консулската служба в българското посолство в Лондон. От ноември 2020 г. до момента в същото посолство е заемала длъжността пълномощен министър в Службата по търговско-икономическите въпроси.

Полковник Невяна Митева отговаря за международните контакти в кабинета на началника на Генералния щаб на Българската армия в периода от 2007 г. до 2009 г. В Министерството на отбраната е била главен експерт в отдел „Двустранно сътрудничество и регионални инициативи“ в дирекция „Отбранителна политика“, а от 2017 г. до момента е полковник в дирекция „Социална политика“ и отговаря за изпълнението на националните и международни политики свързани с прилагането на дневен ред „Жени, мир и сигурност“. Била е председател на Комитета на НАТО по равнопоставеността в периода 2015-2017 г.

От длъжността заместник-министър на външните работи са освободени Тихомир Стойчев и Елена Шекерлетова.

На 9 април Стефан Димитров прие поста на външен министър от Мария Габриел на церемония в Министерството на външните работи. Приех това предизвикателство като момент от професионалната отговорност, която всеки един човек, независимо къде работи, трябва да поеме. Обичам работата и съм убеден, че ще постигнем това, което е най-важното в момента и което се очаква от нас, продължавайки да работим по основното, а то е отново да организираме на нашето ниво предстоящите избори, каза на церемонията Димитров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алейна Мехмед се класира на финал на европейското първенство по бокс за младежи и девойки
Алейна Мехмед се класира на финал на европейското първенство по бокс за младежи и девойки
Откриха огнище на птичи грип в село Войвода
Откриха огнище на птичи грип в село Войвода