НОВИНИ

Сняг в Западна България

bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 14.01.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за студено, на места мразовито утро. Най-ниската температура тази сутрин е измерена в Драгоман - минус 6 градуса, в София - минус 5° и в Разград - минус 4°. В Бургас беше най-топло - там термометрите отчетоха 2 градуса.

Максимални температури днес ще бъдат между 0° и 5°. След временното разкъсване и намаление на облачността, от запад бързо ще се заоблачи и след обяд в Западна България ще завали сняг. Вятърът от северозапад отново ще се усили, ще е умерен и временно силен.

След полунощ валежите ще спират, а от запад и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен западен вятър. Очакват се минимални температури между минус 5° и 0°.

Утре сутринта на места в Източна България все още ще превалява слаб сняг, но бързо ще спре и там облачността ще се разкъса. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево.

Западният вятър ще отслабва, а до вечерта в отделни райони и ще стихва. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°. През нощта срещу събота обаче, от запад отново ще се заоблачава.

Сутринта в планините облачността ще е значителна и на места, главно по старопланинското било, все още ще превалява сняг, но бързо ще спре. След обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево време.

Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималните температури в курортите ще са от минус 8° на Алеко, минус 5° - минус 6° в Боровец и Пампорово, до минус 2° в Банско.

Не само у нас ще застудява, а и навсякъде на Балканите. Облачността ще се разкъсва, в много райони временно и ще намалява до предимно слънчево време. По-късно през деня над северозападната част отново ще започнат валежи от сняг.

Облачно, с валежи от сняг ще е и в Централна и Източна Европа, както и над Източна Франция. Над Западна Европа, Скандинавския и Пиренейския полуострови ще преобладава слънчево време.

През почивните дни застудяването ще продължи. Минималните температури на места ще падат до около минус 10°, а в неделя и дневните ще останат под нулата. Ще бъде ветровито и по-често облачно, на места със слаби превалявания от сняг. В понеделник и вторник ще преобладава слънчево време. Сутрин ще бъде още малко по-студено, но дневните температури бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биатлонистите ни ще възвръщат форма след вируса с лагер в Рибнау
Биатлонистите ни ще възвръщат форма след вируса с лагер в Рибнау
Тихомир Иванов и Александра Начева на 50-ото издание на турнира „Академик“
Тихомир Иванов и Александра Начева на 50-ото издание на турнира „Академик“