НОВИНИ

Собственици на заведения сигнализират за полицейски тормоз в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
07:37, 20.09.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Членове на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България алармират за полицейски тормоз срещу клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград в събота вечер, като изпращат кадри от случилото се.

От полицията в Благоевград заявиха, че има задържано лице във видимо нетрезво състояние за проявена агресия и неподчинение на полицейско разпореждане. По-късно той е написал писмено изявление, в което е изразил съжаление за поведението си.

Въпреки това от Асоциацията на заведенията в България настояват за дисциплинарни мерки от страна на ръководството на МВР.

Ето и изявлението на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България:

"При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд - НАП, полиция, Инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23.00 ч. да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23.00 ч., пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре", споделя колегата, изпратил ни клипа, който към момента предпочита да остане в анонимност.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете ни обявиха „гражданско неподчинение“ срещу неефективните и дискриминационни марки за борба с COVID-19. Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем!

И понеже е много модерно да се говори за „полицейско насилие“ – сами преценете какво е това във видеото…

Искаме незабавното дисциплинарно уволнение на „временно преназначения на длъжността директор на ОДМВР-Благоевград“ старши комисар Георги Кандев и дисциплинарни наказания за всички намесени.

Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, вече подготвят искове срещу отговорните лица. Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни!".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как и за кои пациенти работи единствената ковид зона в Русе
Как и за кои пациенти работи единствената ковид зона в Русе
Кой може да изпише безплатни ковид лекарства на пациентите?
Кой може да изпише безплатни ковид лекарства на пациентите?