НОВИНИ

Социални услуги в Азербайджан - само за ваксинирани срещу COVID-19

започва ваксинирането заявилите електронната система
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:46, 07.08.2021
Чете се за: 01:20 мин.
По света
Слушай новината

От 16 август гражданите на Азербайджан ще могат да се възползват от социалните услуги само при наличието на COVID паспорт, става ясно от публикувано днес съобщение на Министерството на труда и социалната защита.

Заявленията на гражданите и тяхното разглеждане в приемната на министерството и неговите структури, както и в центровете за пенсионно обслужване и трудоустрояване, ще става само при наличието на COVID паспорт на съответното лице, допълват от министерството.

Съгласно новите правила, заявленията в портала за електронни услуги на ведомството също ще се разглеждат единствено при въведени данни за наличието на COVID паспорт.

В Азербайджан ваксинирането срещу коронавирус стартира на 18 януари, като до момента са се ваксинирали повече от половината граждани на страната.

В края на юли властите в Азербайджан взеха решение за задължително ваксиниране до 1 октомври на най-малко 80% от всички служители в държавните институции, в медицинските, фармацевтичните и научните учреждения, учебните заведения, комуналните структури, в областта на транспорта и комуникациите, в социалната сфера, в търговията и общественото хранене, както и в туристическите обекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка нощ в Гърция заради пожарите, в Турция ситуацията е под контрол
Тежка нощ в Гърция заради пожарите, в Турция ситуацията е под контрол
Румен Радев поздрави Стойка Кръстева за златния медал
Румен Радев поздрави Стойка Кръстева за златния медал