НОВИНИ

Sofia Open 2023 ще се проведе в началото на годината

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:18, 09.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
яник синер триумфира sofia open втора поредна година
Снимка: Sofia Open
Слушай новината

Турнирът от сериите АТР 250 у нас Sofia Open през 2023 година ще се проведе в периода 30 януари - 5 февруари, стана ясно от публикувания календар на Мъжката тенис асоциация (АТР) за следващата година.

По този начин надпреварата ще се върне към периода, когато стана част от календара на АТР и се провеждаше в началото на годината.

През 2023 година пък Sofia Open ще стартира непосредствено след завършека на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open, който ще се проведе в периода 16-29 януари.

Това на практика означава, че надпреварата в зала "Арена Армеец" ще проведе следващите си две издание само в рамките на няколко месеца, тъй като през 2022 година турнирът Sofia Open е предвиден за периода 26 септември - 2 октомври.

Междувременно, в новия календар на АТР голямата промяна е свързана с Мастърс турнирите в Мадрид, Рим и Шанхай. От догодина тяхната продължителност ще се увеличи от 9 на 12 дни по подобие на надпреварите в Индиън Уелс и Маями.

Тази промяна ще доведе и до промяна в бройката на участниците в основната схема на тези турнири, като от догодина тя ще бъде 96 вместо досегашните 56.

Подобна трансформация ще претърпят и Мастърс надпреварите в Синсинати и Монреал/Торонто, но тя ще се случи чак през 2025 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС разширява списъка на престъпленията срещу околната среда
ЕС разширява списъка на престъпленията срещу околната среда
Рамадан Аталай: Правителството се разложи пред българската общност
Рамадан Аталай: Правителството се разложи пред българската общност