НОВИНИ

Рамадан Аталай: Правителството се разложи пред българската общност

bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 09.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Политика
Слушай новината

"Има една такава приказка, че когато работиш само с принципите си, правителството се е разложило, правителството се разложи пред българската общност, пред всички", заяви в "Още от деня" Рамадан Аталай, зам.-председател на комисията по енергетика в НС, депутат от ДПС.

"ДПС през последните 6 месеца обяснявахме, че това правителство нямат опит, нямат култура взаимно да се изслушват, нямат стабилност, нямат сигурност, нямат отговорност. За тях управлението на страната като че ли беше управление, за да могат да постигнат собственото си его, нищо друго не беше", отбеляза Аталай.

И подчерта, че това е началото на края, за да може спрем кризите, които те сами създават в България.

Предсрочни избори за страната не е добре, каза Рамадан Аталай.

"Ако тези, които са на власт и днес смятат, че оттам ще се облагодетелстват и ще изкарат определени средства - ДПС нямаме подкрепа за тия, особено за онези ръководители, които лъжата я нямат за нищо", подчерта депутатът от ДПС.

По отношение актуализацията на бюджета и подкрепата му от страна на Движението имат сериозни забележки между първо и второ четене. По думите му няма нито един абзац за подпомагане на бизнеса, на общините, на старческите домове, на детските градини.

"Средствата, които трябваше да вземат от тези печалби, които по една или друга причина се събират в НЕК, трябваше да отидат в бизнеса. Те ги взеха и ги раздадоха да могат да погасят загубите от мораториума, който си наложиха през последните три месеца", заяви Аталай.

В проекта за актуализация на бюджета са заложени държавни гаранции за над 1 млрд. лв., за да теглят по-евтини заеми държавните дружества "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз". Според зам.-председателя на енергийната комисия в парламента това означава, че двете дружества още ще задлъжняват, "за да могат да покрият някакви други сметки на Асен Василев".

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Sofia Open 2023 ще се проведе в началото на годината
Sofia Open 2023 ще се проведе в началото на годината
БСП и ДБ: Това управление трябва да продължи
БСП и ДБ: Това управление трябва да продължи