Соня Йончева и Пласидо Доминго с концерт в сърцето на София

Кралят на операта днес празнува своя 80-годишен юбилей

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:41, 21.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Още
соня йончева пласидо доминго концерт сърцето софия
Слушай новината

В деня на 80-ия рожден ден на Краля на операта Пласидо Доминго дойде новината за гостуването му на българска сцена.

На юбилея недостижимият певец споделя:

„Не мога да повярвам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим!"

Заедно със световноизвестната оперна прима Соня Йончева излизат на българска сцена в края на лятото - на 31 август пред катедралния храм „Свети Александър Невски“.

„За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата „Свети Александър Невски“. Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана. Във времената, в които живеем, бих искала този концерт да донесе вдъхновение на моите сънародници и да даде един нов импулс в българския културен живот. Бях много щастлива, когато през миналата година пях в Античния театър в моя роден Пловдив. Била съм на различни сцени, пред различна публика, но усещането да си у дома е несравнимо“, казва Соня Йончева.

Арии от прочути опери ще прозвучат на звездния концерт под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Снимка: SY11 Events

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Андреа Пирло: По-приятно е да вдигаш купи като треньор
Андреа Пирло: По-приятно е да вдигаш купи като треньор
Борисов: Компромисът, който можем да направим, е единствено образованието
Борисов: Компромисът, който можем да направим, е единствено образованието