НОВИНИ

СОС прие доклада за санирането на сгради

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:45, 27.02.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Приключи извънредното заседание на Столичния общински съвет, общинските съветници приеха всички точки в дневния ред, основната от които беше докладът с проекти за саниране на жилищни сгради.

Докладът, внесен от кмета Васил Терзиев, трябваше да се приеме спешно, тъй като срокът за кандидатстване за безвъзмездно саниране изтича на 29 февруари.

"Дивидентите са още нови блокове в София ще могат да бъдат обновени, да се намалят разходите за отопление и всички знаете какъв е ефектът от санирането", каза Бойко Димитров - общински съветник от МК "ПП-ДБ-СС".

БНТ: Колко блока?

"Това вече зависи от разполагаемия ресурс на национално ниво е около 280 милиона, ще има извършване на класираните от управляващите органи и като излезе това класиране ще бъде ясно точно колко блока в София ще бъдат класирани за втория етап".

Днес бяха приети доклади за отпускане на средства за инвестиции в зоологическата градина, както и за това СО да може да кандидатства за финансиране по програма "Техническа помощ".

СОС очевидно вече започва да работи по същество, тъй като и трите доклада бяха гласувани в в рамките на 30 минути.

Заседанието днес започна с декларация на ПП-ДБ-СС в подкрепа на Украйна, в която остро критикуват погазването на мира и международния правов ред. През това време от БСП напуснаха залата.

И още - общинският съветник Борис Бонев от ПП-ДБ-СС изнесе притеснителни факти за ремонта на Френската гимназия, който приключи преди две години и струваше над 5 милиона лева. Бонев сигнализира за течове, проблеми с окабеляването, мухъл, липсващи прозорци.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 плажа у нас отиват на търг по нови правила - вижте кои са те
20 плажа у нас отиват на търг по нови правила - вижте кои са те
Остава слънчево и топло
Остава слънчево и топло