НОВИНИ

Спас Делев: Намираме се пред исторически срам

Крилото на Лудогорец пое вината за поражението от Литва

Спас Делев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:15, 14.10.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Крилото на Лудогорец Спас Делев пое вината за поражението от Литва и заради своя пропуск сам срещу вратаря при резултат 0:0. Делев се измъкна от бранител и се отскубна, вратарят Зубас излезе да го посрещне, но българският нападател стреля в тялото му.

България отстъпи с 0:2 на Литва и почти сигурно ще остане на последното място в група "G" на Европейските квалификации.

"Не е приятно всичко, което се случва. За да се стигне до тука, ние сме виновни. Треньорът не играе на терена. Ние трябва да показваме, ние трябва да вкарваме, ние трябва да се раздаваме изцяло и на максимум. Вината е само в нас. Никой друг не ни е виновен. Нито треньора, нито ръководството. Никой друг", заяви Спас Делев.

Крилото се разкая за пропуските си.

"Съжалявам, че не успях да вкарам. Поемам отговорността, аз съм опитен играч и мисля, че като е станало, трябва да си го кажа. Наистина днес, ако бях успял да отбележа – защото това е задължаващо положение…Защото, както си говорихме преди мача, ако имаме и половин положение, трябва да го вкараме. Аз имах 100-процентово, но не успях", продължи той.

Футболистът не смята, че отбор като Литва трябва да побеждава в България в София.

"Разбира се, че има срам. Това е нашата страна, ние я защитаваме. И в последно време не я защитаваме както трябва. Щом идват такива загуби, срамни, срамни наистина, ние сме на дъното! Знаем, че се намираме пред исторически срам – да завършим квалификация без победа, което никога не се е случвало. Тежко е, но трябва да се вдигнем, да дадем максимума от себе си. Трябва да се вдигнем всички и да направим победа. Знаем, че сме на дъното. Искаме да излезем и всички ни боли, всички. Това е България и ние се борим за нея", допълни той.

Попитан дали ръководството на БФС има вина за актуалното състояние на отбора, Спас Делев не прие това твърдение.

"Ние играем на терена. Защо те да имат вина? Ние имаме ситуациите и ние трябва да ги вкараме. Ако вкараме ситуациите, побеждаваме. Докато има шанс за победа, ще се борим. Няма значение срещу кого. Ще оставим сърцата си на терена и се надявам другия път тези положения, които имаме, да успеем да ги отбележим. Може би другите противници няма да имат такъв късмет и да успеем да вземем нещо. Всички в съблекалнята осъзнаваме какво сме направили, за да се стигне до тук. Щом не побеждаваме, то се отнася за всички. Трябва да се извиним, то е ясно. Всеки трябва да си поеме отговорността. Аз си я поемам. Не сме говорили нищо по въпроса за оставка на Младен Кръстаич. Ще видим", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария се поздрави с успех в домакинството си на Сърбия
Унгария се поздрави с успех в домакинството си на Сърбия
Нестор Ел Маестро пред БНТ: Искаме титлата до болка
Нестор Ел Маестро пред БНТ: Искаме титлата до болка