НОВИНИ

Специалният пратеник на Скопие Владо Бучковски пристига в София за нови преговори

специалният пратеник скопие владо бучковски пристига софия преговори
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:38, 09.01.2021
Чете се за: 01:17 мин.
По света
Слушай новината

Специалният пратеник на РС Македония за България Владо Бучковски в понеделник ще пристигне в София за преговори с българските политици.

Информацията за посещението на македонския дипломат е потвърдена от официален източник в София. Визитата ще продължи няколко дни.

Според македонските медии целта на визитата на Бучковски е възстановяване на доверието между двете страни и изпълнението на Договора за добросъседство и приятелство, който бе подписан на 1 август 2017г.

Владо Бучковски беше назначен за специален пратеник на македонското правителство за България в началото на декември 2020г. Университетският професор и бивш председател на СДСМ винаги е подчертавал, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в Европейския съюз.

Владо Бучковски беше министър на отбраната в широко-коалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001. От 1 ноември 2002 до декември 2004 г.отново влиза в правителството като министър на отбраната. Той е министър-председател на РСМ от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. По образование е юрист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Река Струма отнесе понтонен мост край Благоевград
Река Струма отнесе понтонен мост край Благоевград
Хилъри Клинтън публикува свой туит от 2016 г, в който призовава Тръмп да премахне акаунта си
Хилъри Клинтън публикува свой туит от 2016 г, в който призовава Тръмп да премахне акаунта си