НОВИНИ

Спешните медици в Русе подкрепиха протеста на колегите си в цялата страна

спешните медици русе подкрепиха протеста колегите цялата страна
Снимка: Даниела Димитрова
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 10.08.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Работещите в Центъра за спешна помощ в Русе също излязоха на протест в подкрепа на колегите си от цялата страна.

Медиците се появиха пред сградата с плакати и изразиха нeдoвoлcтвoтo си заради нeизплaтeнитe за юни и юли cpeдcтвa зa COVID-19, ĸaĸтo и c иcĸaния зa дocтoйнo зaплaщaнe и пpoмянa ĸaтeгopиятa нa тpyд.

Русенските медици настояват да се търси отговорност на всички, подавали фалшиви сигнали.

„Имаме претенции да се спазва законът за фалшивите сигнали. Много често се случва пациентите да дават фалшиви оплаквания, отиваме - оказва се съвсем друго. Да се спазва законът, да се налагат глоби, да не се разкарват линейки напразно. По време на пандемията бяхме много натоварени, погребахме колеги, роднини. Имахме болни колеги, сменяхме се постоянно и не сме оставили града без спешна помощ. Апелираме гражданите да подават точна информация, да не ни залъгват, да ни съдействат на място и институциите съответно да вземат своите мерки”, призова Боян Българинов - фелдшер в Центъра за спешна помощ в Русе.

Шест автомобила на Спешна помощ обслужват града и околните 10 - 15 села. Шофьорите на линейки също недоволстват заради подценяването на техния труд.

"Има моменти, когато изпитваме затруднение. Искам да поканя господин министъра на една работна смяна при нас, да види шофьорите как работим, а не да се говори, че шофьори и компютърджии не работят. Да дойде да види как буквално ги прегръщаме пациентите", каза шофьорът на линейка Красимир Тодоров.

Русенските медици в Спешна помощ са категорични, че няма да отстъпят от исканията си и ако се наложи, ще продължат с протестите си.

Спешни медици излязоха да протестират и в Бургас

Автор: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гасиха голям пожар във вилната зона на Айтос
Гасиха голям пожар във вилната зона на Айтос
МЗ: Няма да бъдат налагани ограничения на територията на София-град
МЗ: Няма да бъдат налагани ограничения на територията на София-град