НОВИНИ

Спират уличното осветление извън населените места в Община Карлово

спират уличното осветление извън населените места община карлово
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
17:06, 28.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с увеличената цена на електроенергията, Община Карлово предприема мерки за намаляване разхода на консумирана електроенергия във всички общински обекти и уличното осветление.

Спира се уличното осветление в общината извън територията на населените места. Там, където позволява ел. инсталацията, осветителните тела ще светят през едно. Включване на уличното осветление с 30 минути по-късно и изключване с 30 минути по-рано.

Продължава подмяната на съществуващите стари и енергоемки осветителни тела с икономично LED осветление.

В момента Общинската администрация прави проверка на кметствата за неправомерно включени консуматори към електрическото захранване и при констатиране на такива те ще бъдат изключени.

Община Карлово припомня, че преди няколко години бяха газифицирани част от общинските сгради, което автоматично води до по-малка консумация на електроенергия в тях.

Община Карлово, съвместно с МБАЛ „Д-р Киро Попов“, подготвя изграждането на фотоволтаична електроцентрала на покрива на болницата, решение за което бе взето на вчерашното заседание на Общинския съвет. Това решение ще доведе до намаляване разхода на ел. енергия на болничното заведение, а Общината предвижда подобни проекти да бъдат реализирани през следващите години и за други общински обекти като училища, детски градини и други.

Предстоящата принудителна ваканция на учениците от 31.01.2022 г. до 06.02.2022 г. също ще допринесе за намаляване на потреблението на ел. енергия в общинската образователна мрежа.

Репортер: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръстев: В чужбина не получих шанс и Левски бе решението на проблема
Кръстев: В чужбина не получих шанс и Левски бе решението на проблема
Министър Нинова посети изненадващо ВМЗ Сопот
Министър Нинова посети изненадващо ВМЗ Сопот