НОВИНИ

Спортисти и фенове се оплакаха от горещото време на Олимпийските игри

Джак Дрейпър дори разкритикува организаторите на турнира по тенис

живо церемонията откриване летните олимпийски игри париж бнт бнт bntnewsbg sport
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:14, 30.07.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортисти и фенове се опитват да се охладят в жегата, тъй като температурите скочиха над 30 градуса в Париж. 36 градуса бяха отчетени във френската столица по време на четвъртия ден от Олимпийските игри във френската столица.

На стадиона на Айфеловата кула бяха поставени електрически вентилатори, за да помогнат на зрителите да се охладят. Съоръжението е домакин на надпреварата по плажен волейбол, което се провежда на открито.

Зрителите на тениса бяха пръскани с вода на Ролан Гарос и беше в сила правилото за играчите, което позволява 10-минутна почивка преди решаващия сет в мачовете на сингъл.

Британецът Джак Дрейпър беше един от тези, на които жегата повлия и той загуби от Тейлър Фриц във втория кръг, след като започна доста добре срещата.

Той разкритикува организаторите на Олимпийските игри, че карат играчите да пият "гореща вода".

"Доста лошо е, че играчите трябва да пият топла вода, когато играем при тези условия. Важно е да има хладилници, за да поддържат водата хладна. Толкова е трудно да се възстановиш, когато не се хидратираш правилно. Няма спасение от топлината", заяви Дрейпър.

На официалния сайт на Париж 2024 напомнят на зрителите да пият вода редовно, да се предпазват от слънцето с шапка и слънцезащитен крем, както и да прекарват по-голяма част от времето си на хладно място.

Топлото време идва само дни, след като в Париж се изля проливен дъжд. Церемонията по откриването в петък се проведе на фона на обилни валежи, а неблагоприятните атмосферни условия продължиха и в събота, поради което някои събития бяха отложени. Триатлонът за мъже беше отложен за сряда в резултат на предишния дъжд, който допринесе за замърсяването на река Сена.

На пресконференция във вторник говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс беше попитан за променящите се метеорологични условия по света и призна, че това е нещо, с което трябва да си наясно.

"В Токио, както знаете, където горещите условия според мен са по-лоши, където влажността е истинският проблем, ние всъщност търсим много решения. Преместихме мачовете по ръгби, ако си спомням правилно, а също така и началото на маратона. Не мисля, че това е предизвикателство за олимпийския спорт или който и да е спорт, но просто трябва всички да сме наясно с променящия се климат и с променящия се свят, в който живеем", заяви Адамс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словения с чист успех над Сърбия и историческо класиране на четвъртфиналите
Словения с чист успех над Сърбия и историческо класиране на четвъртфиналите
Климатичните промени като възможност за градско развитие
Климатичните промени като възможност за градско развитие