НОВИНИ

Сребро за ансамбъла на България от многобоя на Световната купа в Пезаро

българският ансамбъл завърши пети многобоя световната купа художествена гимнастика памплона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 04.06.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският ансамбъл в състав Вая Драганова, Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова и Маргарита Василева спечели сребърното отличие в многобоя на Световната купа в Пезаро (Италия).

Българките събраха сбор от 82.250 т. (33.000 т. за изпълнението им с 5 обръча и 29.250 т. за композицията си с 2 топки и 3 ленти и заслужено спечелиха сребърните отличия.

Момичетата на Весела Димитрова изиграха композициите си с настроение, хъс и смелост. Допуснаха някои неточности, но треньорският щаб промени състава в движение, така че за етапа, на който те тренират като ансамбъл, представянето им е много добро.

Нашите момичета се класираха за финалите и на двете съчетания, като на 5 обръча влизат с втора по сила оценка, след тази на домакините от Италия, а на 2 топки и три ленти се класират с трети резултат, като пред тях са Италия и Япония.

В надпреварата участваха общо 14 ансамбъла.

Топ осем в многобоя при ансамблите се оформи по следния начин - четвърти се класира ансамбълът на Китай, пети е Бразилия, на шесто място се класира съставът на Украйна, седми са Мексико и топ осем се затваря от ансамбъла на Казахстан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следователите избират свой представител във Висшия съдебен съвет
Следователите избират свой представител във Висшия съдебен съвет
ВМРО настоява за радикална промяна на Конституцията
ВМРО настоява за радикална промяна на Конституцията