НОВИНИ

Срещу купения вот: Шестима души са задържани при спецакция във Великотърновско

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Зорница Илиева
11:45, 03.06.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Шестима души са задържани при спецоперация срещу търговията с вот във Великотърновска област. Акцията започна рано тази сутрин, като продължава и към този час. От полицията във Велико Търново уточниха, че тя е насочена към недопускане престъпления по изборното законодателство, но е и по линия на битовата престъпност. Сред задържаните лица има и такива, които са извършили други престъпления.

В акцията участват служители от всички 7 районни полицейски управления на територията на Великотърновска област. Шестимата задържани бяха доведени в полицейското управление в Горна Оряховица. В момента най-вероятно те се разпитват. Това, което е ясно до момента е, че от 40 до 60 лева се търгува един глас.

По време на акцията бяха изградени няколко полицейски пункта и от рано сутринта всички преминаващи автомобили бяха спирани и проверявани. Проверени са 230 души, над 180 адреса, съставени са 14 акта и не всички нарушения, установени до момента, са свързани с изборната търговия. Проверяват се и търговски обекти, където се търсят списъци и пари, заделени точно за тази цел. Открита е и минилаборатория за наркотици.

"Има проверени 7 търговски обекта, които са свързани с изборното законодателство, както и 4 адреса, които са свързани със сигнали за извършване на изборни нарушения. Лицата са 4, които са доведени в районното управление и им е връчен протокол за предупреждение", обясни ст. комисар Димитър Машов – директор на ОД на МВР – Велико Търново.

снимки: БТА

Полицейската акция в Горна Оряховица продължава.

Вижте повече в прякото включване на Зорница Илиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици автомобили са паркирали безплатно в центъра на София години наред?
Стотици автомобили са паркирали безплатно в центъра на София години наред?
Шесто място за Мирела Демирева в скока на височина на Диамантената лига по лека атлетика
Шесто място за Мирела Демирева в скока на височина на Диамантената лига по лека атлетика