НОВИНИ

СРЗИ: Не сме сключвали договори с колекторски фирми за епидемиологични проучвания

срзи твърденията затваряне софия град неверни
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 17.02.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Столичната регионална здравна инспекция изпрати позиция до медиите, в която заявява, че няма сключени договори с колекторски фирми за извършване на епидемологични проучвания.

Позицията е във връзка с изказването на Мая Манолова, която по-рано днес остро разкритикува проектозакона за колекторските фирми, изготвян от Министерството на икономиката. По думите ѝ проектозаконът е лобистки и обслужва интересите на банките и компаниите за бързи кредити.

Ето и цялата позиция на СРЗИ:

"Във връзка с публично изнесената информация от страна на г-жа Мая Манолова за сключени платени договори с колекторски фирми за извършване на епидемиологични проучвания, Ви информираме, че изнесената информация е невярна.

В хода на пандемията РЗИ-София многократно отправяше апел за набиране на доброволци, които да подпомогнат дейността за карантиниране на заразените и контактни лица. Обема на обработваната информация е огромен и е непосилен предвид тежкия кадрови дефицит, в който работи Столичната РЗИ. На призивите ни за доброволен труд откликнаха както физически лица така и фирми, сред които има две, в чийто предмет на дейност присъства и събиране на вземания.

Информираме Ви, че всички физически лица и фирми, които полагат доброволен труд в помощ на Регионалната здравна инспекция имат сключени договори за обработка на лични данни, изискуеми от Закона за защита на личните данни.

РЗИ-София благодари на всички физически лица и фирми, които полагаха и продължават да полагат безвъзмезден труд във връзка с пандемичната обстановка, което дава възможност на хиляди граждани да получат болничните си листове навреме и да не бъдат заплашвани от уволнение."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детските градини стават безплатни, отпада данъкът върху лихвите
Детските градини стават безплатни, отпада данъкът върху лихвите
ЦСКА 1948 отправи искане към премиера на България да разследва ЦСКА
ЦСКА 1948 отправи искане към премиера на България да разследва ЦСКА