НОВИНИ

Станаха ясни 24-тe участника на Европейското първенство по баскетбол през 2022 г.

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:26, 23.02.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Баскетбол
станаха ясни участника европейското първенство баскетбол 2022

Съставър на Литва стана последният отбор, който заслужи своето място на ЕвроБаскет 2022, след като надигра Дания със 77:76 и по този начин зае второто място в Група С.

Прибалтийската държава беше застрашена от това да пропусне за първи път шампионат на Стария континент от 1993 година насам, ако беше загубила сблъсъка с "Червения динамит".

Причината беше, че от тази група за следващия етап можеха да се класират само два отбора, тъй като Чехия има гарантирана виза за надпреварата, като един от 4-те домакина.

Другите три страни, които ще приемат шампионата са Германия, Грузия и Италия, като първенството ще се проведе в периода 1-18 септември 2022 година.

Така вече са ясни 24-та участника на ЕвроБаскет 2022, като за наша радост на форума ще видим и състава на България. Родните национали се класираха за първи път на Европейско първенство от 10 години насам, след като в събота победиха с 66:65, драматично състава на Латвия в решителен двубой в Рига.

Ето кои страни ще играят на ЕвроБаскет 2022 в Германия, Грузия, Италия и Чехия:

Германия, Грузия, Италия, Чехия, Литва, БЪЛГАРИЯ, Русия, Хърватия, Гърция, Босна и Херцеговина, Израел, Испания, Словения, Украйна, Сърбия, Финландия, Полша, Унгария, Белгия, Холандия, Турция, Франция, Великобритания и Естония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София осъмна с мръсен въздух
София осъмна с мръсен въздух
Близо 3000 дози ваксини има към момента при личните лекари в Пловдив
Близо 3000 дози ваксини има към момента при личните лекари в Пловдив