НОВИНИ

Станимир Стоилов: Без перфектна игра в защита, трудно можем да разчитаме на постоянни успехи

стоилов без перфектна игра защита трудно можем разчитаме постоянни успехи
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
20:53, 25.06.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде мнението си за представянето на "сините" в контролната среща с отбора на Академия Пандев.

На стадион "Георги Аспарухов" 26-кратните шампиони постигнаха успех с 3:1 над северномакедонския тим и спечелиха Купа "Георги Соколов".

Въпреки отличната игра на Левски в атака, Стоилов наблегна върху проблемите на "сините" във фаза защита и отсече, че без перфектна игра в дефанзивен план, отборът трудно може да постигне постоянни успехи.

"Имаше добри неща и такива, които трябва да подобряваме. Според мен трябва значително да подобрим динамиката си на игра, а в последните контроли и играта ни в защита не е най-добрата. Това са двете основни неща, които трябва да подобрим. Без перфектна игра в защита, трудно можем да разчитаме на постоянни успехи. В атака създадохме доста ситуации, успяхме да отбележим красиви голове", заяви Стоилов.

Наставникът сподели, че тимът все още не може да върне нивото, което демонстрира през целия пролетен дял на изминалата кампания в Първа лига.

"Надявам си мотивацията и настроението на играчите да се промени. Завършихме сезона по отличен начин, а все още не можем да се върнем на това ниво", каза той.

Стоилов заяви, че контузията на Ивелин Попов, която бившият национал получи в 10-ата минута на срещата с Академия Пандев е мускулна и не е сериозна.

"Ивелин Попов има мускулни проблеми, в понеделник ще стане ясно точно каква е контузията. Това е период, в който с него трябва да се процедира по-внимателно. Тренировките, за да се върне в най-добрата си форма, му дойдоха в повече, но този проблем не е сериозен", добави специалистът.

Треньорът на "сините" смята, че отборът на Левски ще бъде стабилен, ако върне дисциплинираната си игра в защита.

"Добре е, че печелим символични трофеи. Ако върнем дисциплинираната игра в защита, ще имаме един приличен отбор", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашки и хаос на "Дунав мост". Възможните решения
Опашки и хаос на "Дунав мост". Възможните решения
Лична карта с чип и много възможности - как Естония стана един от лидерите в електронното управление?
Лична карта с чип и много възможности - как Естония стана един от лидерите в електронното управление?