НОВИНИ

Станимир Стоилов: Левски донякъде е спасен, но още не е хегемон в българския шампионат

станимир стоилов без левски шоу притеснява отборът арда
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:52, 18.09.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов е категоричен, че отборът му заслужено е победил ЦСКА в столичното дерби от 11-ия кръг на Първа лига.

"Сините" се наложиха над "армейците" с 2:0 и триумфираха във Вечното дерби.

"Левски игра по-добре и заслужено спечели. Още през първото полувреме трябваше да водим с убедителен резултат. От дълго време не съм виждал в единия отбор да има такова превъзходство, спрямо другия. През първото полувреме играхме нашия футбол. През второто полувреме нямаше футбол, макар тогава да отбелязахме. Винаги е добре, когато печелиш дерби", сподели той.

Станимир Стоилов е на мнението, че докато възпитаниците му играят с душа и сърце, останалите отбори ще изпитват сериозни трудности.

"Левски от около девет месеца играе горд футбол. Трудно може да ни надиграе някой в България. Щастлив съм най-вече заради привържениците. Изживяхме трудни моменти, днес им върнахме надеждата. Казах на футболистите да обръщат историята. Директните ни противници имат по-големи възможности, но за нас остава душата и сърцето", заяви той.

Илиян Стефанов откри резултата в срещата. Неговият треньор не спести хвалбите си към него.

"Браво на Илиян Стефанов, затова е в Левски. Всички футболист имаха огромно желание и спазваха тактическите оказания. След една победи или една загуба не можем да правим крайни резултати. ЦСКА е конкурент за титлата. Ние не трябва да правим грешки, не трябваше да губим два мача. Левски трябва да е горд и да играе футбола на хората. Трябва да играем атакуващо и агресивно. Трябва ни увереност и самочувствие. Трябва да подобрим играта в завършващата фаза и конкуренцията в отбора", допълни той.

Наставникът на тима се отблагодари на запалянковците, които подкрепят отбора.

"Хората ни следват по цяла България и по света. Левски се спаси благодарение на сплавта между привърженици и отбор. Левски донякъде е спасен, но още не е хегемон в българския шампионат. Трябва да мислим за финансовото състояние на клуба, където проблемите са доста сериозни", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разчистват щетите в Поморие и Бургас - вижте разказ от първо лице за ураганната буря в морето
Разчистват щетите в Поморие и Бургас - вижте разказ от първо лице за ураганната буря в морето
Наско Сираков: Трудно можем да загубим, когато играем, както можем
Наско Сираков: Трудно можем да загубим, когато играем, както можем