НОВИНИ

Станимир Стоилов: Може би е дошъл моментът да победим Лудогорец

Станимир Стоилов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 12.03.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов изрази увереност, че неговият отбор не се притеснява да се надиграва с Лудогорец. Двата тима се изправят един срещу друг в неделя от 17.45 часа в Разград.

„Мислим изцяло за предстоящия мач от първенството“, сподели Стоилов, визирайки и предстоящите две срещи с шампионите на България от полуфиналите за Купата на България.

Треньорът се надява с помощта на феновете и спонсорите „сините“ да се стабилизират финансово.

„Изключително лесни картони си вади Краев във всеки мач, естествено червеният картон на Цунами – имаме и млади играчи, така че за тях ще бъде добър атестат. Важно е как ще играем като отбор, не е важно дали отсъстват един или двама играчи. Да, мисля, че с Ботев имахме четири равни – може би е дошъл моментът да победим Лудогорец, дай Боже. Лудогорец притежава доста силни качества, първо са много сработени, с добри и класни играчи, играят с добра комбинативност – трябва да се опитаме да наложим нашата воля. Нямам претенции кой да свири мача. Под никаква форма не искам да говорим за съдийство“, сподели Станимир Стоилов.

Треньорът все пак обяви, че Радослав Цонев може и да напусне клуба през лятото, след като отказал да преподпише на лагера в Турция. „След два месеца свършва първенството и му изтича договорът, в някои от мачовете сме разчитали на него. Беше предложен нов договор още на лагера, не се споразумяхме, иначе той си тренира, разчитаме на младите ни футболисти, които имат дългосрочни договори. Това е една от поставените задачи – с по-евтини играчи да направим стил и начин на игра, с които да се противопоставяме на отбори като Лудогорец. Ние трябва да компенсираме с желание и организация. Лудогорец, хегемон в българското първенство, нормално е всеки да иска да ги стигне“.

„Трябва да подобрим значително тактическата си дисциплина и контрола върху мача. Имаме доста неща за подобряване, в момента изобщо не съм спокоен за нищо“, завърши Мъри Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лукаку може да се завърне в Интер заради трудната ситуация в Челси
Лукаку може да се завърне в Интер заради трудната ситуация в Челси
Първите дипломати на Германия и Молдова обсъдиха кризата с бежанците
Първите дипломати на Германия и Молдова обсъдиха кризата с бежанците