НОВИНИ

Станимир Стоилов: Най-важни са динамиката и увереността в играта, Филип Кръстев остава

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:50, 22.06.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
станимир стоилов важни динамиката увереността играта филип кръстев остава
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори за клубната телевизия на "сините" след успеха с 2:1 в контрола срещу Пирин Благоевград.

Стоилов сподели, че е видял и добри неща в проверката срещу "орлетата", и допълни, че целта пред неговия отбор в тези мачове е да поддържа такова темпо на игра, каквото ще бъде в мачовете щом сезонът започне

"Имахме добри минути и като контрол на играта, и като контрол на топката. В първите 15-20 минути и динамиката беше добра, но след това започнахме да играем без нужната агресия. Трябва да поддържаме такова темпо на игра, каквото ще бъде в мачовете, но пак казвам, че началото беше добро. Пропуснахме още няколко ситуации, допуснахме и такива пред нашата врата, но най-важни са динамиката и увереността", започна Стоилов.

Наставникът коментира и какво е състоянието на играчите от националния отбор, които се присъединиха по-късно към лагера на Левски.

"Днес им беше едва третият ден, така че не можем да правим някакви оценки. Аз съм привърженик постоянно да сме в игрови ритъм, за да не гадаем в каква спортна форма са футболистите. Ще се опитаме за първенството всички да са готови", заяви Станимир Стоилов.

Специалистът говори и за адаптацията на бразилецът Роналдо, който днес реализира и двете попадения за успеха.

"Добрият футболист трябва бързо да влиза в отбора си, в колективните действия. Засега се старае момчето, но знаете, че понякога бразилците имат нужда от малко повече време. Роналдо трябва да мине по пътя, по който минаха Уелтън и Цунами, но най-важното е да влезе в колективните действия на отбора и когато се откриват ситуации пред него да ги реализира. Дано тези два гола да го стимулират да работи повече", сподели треньорът на "сините".

Накрая Стоилов разкри, че в отбора през новия сезон остава Филип Кръстев, който отново ще играе под наем.

"Мисля, че днес е последният ден, в който да се уточняват някакви детайли по договора, но той така или иначе до 31-ви е наш играч. Постигнали сме договорка той да бъде наш играч за още една година", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният министър: Падането на кабинета застрашава националната сигурност
Военният министър: Падането на кабинета застрашава националната сигурност
Атанасова: ГЕРБ ще върне втория мандат, ако го получи
Атанасова: ГЕРБ ще върне втория мандат, ако го получи