НОВИНИ

Станимир Стоилов не очаква "суперизненади" от ЦСКА

станимир стоилов всички играчи здрави готови мача
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 25.09.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов е категоричен, че с тима на ЦСКА се познават достатъчно добре, за да може да има „суперизненади“ в предстоящото дерби. Двата тима се изправят един срещу друг в неделя, 26 септември, от 16.30 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Битката е част от програмата на 9-ия кръг на Първа лига.

„Тактиката, която трябва да търси Левски, е тактиката, която трябва да има този отбор. От първата минута трябва да играем нашия стил. Всеки треньор иска да играе агресивно, но винаги хладният ум е в плюс. Във всеки мач трябва да правим, макар и минимални, стъпки напред“, започна Станимир Стоилов пресконференцията си преди двубоя.

„В тези мачове няма явен фаворит. Сега трябва да компенсираме с желание и футболна дисциплина, без левскарски дух няма как да стане. За противника, мога да кажа, че израснаха с евроучастията през последните години, а това им позволи и допълнително финансиране и закупуване на играчи. В моята глава ние сме си фаворити, така ми се иска. Който покаже класа и възможности, той ще спечели. Утре ще има и фенове. Но искам да видя нашият отбор да играе на терена“, добави наставникът на „сините“.

Треньорът не скри, че се надява на победа във Вечното дерби.

„Винаги е добре, когато печелиш дерби мач. Сега се надявам да покажем, че сме по-добри на терена и да обърнем нещата към позитивизъм. Ще направим опит всички футболисти да ги подготвим за мача, нови травми в отбора няма“, каза още Стоилов.

Ден по-рано треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов сподели, че трудно двата тима могат да се изненадат, подобно мнение изрази и наставникът на Левски.

„Мисля, че много трудно можем да се изненадаме, ако си работим по-дълго с отбора си, можеш да покажеш повече неща, в сравнение, ако си работил само 15 - 20 дни. Но двата отбора се познават много добре и трудно може да се говори за суперизненади“, завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Круизният кораб "Морска мечта II" акостира в Бургас
Круизният кораб "Морска мечта II" акостира в Бургас
Дъщерята на основателя на "Хуауей" се върна в Китай
Дъщерята на основателя на "Хуауей" се върна в Китай