НОВИНИ

Станимир Стоилов: Предстои ни труден реванш в София

станимир стоилов предстои труден реванш софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:02, 04.08.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира победата на своя тим над Хамрун Спартанс в първия мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

„Сините“ постигнаха минимална победа с 1:0 като гост в Малта, като единственото попадение в срещата реализира Филип Кръстев в добавеното време на мача. Самият Кръстев пропусна да открие резултата в началните минути, когато пропусна дузпа.

Въпреки победата, Стоилов е на мнение, че реваншът в София на 11 август, ще бъде труден, но специалистът смята, че Левски трябва да изиграе срещата по още по-добър начин.

„Имахме 4-5 ситуации да вкарахме гол – не можахме. Завършващият удар и завършващото подавана са стари наши проблеми. Да, допуснахме една опасна атака на противника, но в европейски мачове това преимущество е положително. Предстои ни труден реванш в София, който трябва да изиграем по още по-добър начин“, започна наставникът на столичани.

Мъри е категоричен, че „сините“ нямат право да подценят нито един мач и заяви, че иска от възпитаниците си да играят гордо, умно и тактически дисциплинирано срещу Хамрун на реванша на „Герена“, пред собствената си публика.

„И с този гол си е победа. С огледа на положенията, които изпуснахме, бе важно да отбележим гол. Успяхме да го реализираме в последната секунда. Сега не трябва да съжаляваме за изпуснатите голови положения , а да мислим за възстановяване, защото имаме мач за първенството. Левски не може да подценява който и да е мач, а да бъде умен, тактически дисциплиниран и горд, особено пред собствена публика. Когато си победил, домакинството може да ти изиграе лоша шега“, добави той.

Стоилов призна, че тимът му няма да бъде много свеж в реванша срещу „спартанците“, но разкри, че проблемът с европейските мачове е емоционален, а не физически.

„Самият аз казах, че с Хамрун сме горе-долу на едно ниво и който играе по-добре тактически, той ще спечели. В реванша Левски пак ще играе футбол. Няма да бъдем кой знае колко свежи в първенството, но не се оплаквам. Проблемът след европейските мачове е емоционален, а не физически“, завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и горещо време днес
Слънчево и горещо време днес
В Русия осъдиха на 9 години затвор американската баскетболистка Бритни Грайнър
В Русия осъдиха на 9 години затвор американската баскетболистка Бритни Грайнър