НОВИНИ

Станимир Стоилов призова първенството в България да започва по-късно

стоилов левски стабилизира финансово вдигнем нивото
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:17, 07.02.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов не бе доволен от представянето на тима в последната контрола от лагера си в Турция, въпреки че "сините" победиха с 2:1 украинския Верес.

"Не е от най-добрите ни контроли, но като за последна такава от лагера е нормално. Държахме инициативата и имахме много положения, но пропуснахме прекалено много шансове за гол. Направихме много грешки в последната третина. Това са нещата, върху които трябва да работим. Имахме малко по-голям контрол на топката, особено през първата част. Въпреки че днес спечелихме, представянето ни в предходните пет контроли повече ми хареса. Срещу Велес имаше лека липса на организация, особено накрая", заяви наставникът на столичани.

Стоилов смята, че съставът му е на добро кондиционно ниво и се надява Левски да покаже добрите си изяви в контролите и в официалните мачове през пролетта.

"От представянето ни в контролите смятам, че сме на добро кондиционно ниво. Имаме динамика в действията и в движенията си, естествено това трябва да се запази, когато започне първенството. По-силни сме отколкото през есента, надявам се и в официалните мачове през пролетта да сме по-добри", коментира треньорът на "сините".

Опитният специалист изрази опасения относно състоянието на терените в България, с оглед суровите зимни условия. Той предлага първенството да стартира по-късно и да приключва през юни или юли.

"Най-големите проблеми, които ще застигнат всички отбори в България са суровият климат и състоянието на терените. Само на един-два стадиона може да се играе футбол през зимата. Затова аз нееднократно повдигам въпроса първенството да започва по-късно и да свършва през юни/юли", каза Стоилов.

Треньорът сподели, че лекуващият вече дълго време контузия Георги Миланов скоро ще се появи в игра.

"Нямаме разрешение от докторите да пуснем Георги Миланов в игра. Той вече тренира с отбора и набира форма. През следващите контроли ще вземе участие, за да натрупа игрови ритъм и да преценим кога ще е напълно готов да започне титуляр", добави Стоилов.

"Доволен съм от работата, която свършиха тези футболисти, които проведоха подготовката от началото до края. На този етап нямаме никакви предложение за трансфер на наши футболисти. Ако някои има желание да се разделим с него, няма проблеми", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обездвижват дланта на Ева Вукадинова заради пукната кост
Обездвижват дланта на Ева Вукадинова заради пукната кост
Канадец сбъдна олимпийската си мечта в слоупстайла
Канадец сбъдна олимпийската си мечта в слоупстайла