НОВИНИ

Станимир Стоилов: Трябва да работим много по-сериозно

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:35, 18.06.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
станимир стоилов иска задържи левски михайлов михайлович
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира представянето на своя тим в контролата срещу Септември, завършила 1:1 на стадион "Георги Аспарухов".

Наставникът на "сините" смята, че младите футболисти са показали добро ниво, но не спести критиките си към слабата игра на отбора във фаза защита и изрази надежда, че тимът ще навлезе бързо в ритъм.

"Мисля, че младите играчи се представиха на добро ниво. Вижда се къде трябва да работим. През второто полувреме имахме изключителни проблеми. Участието във фаза защита не бе на добро ниво. Трябва да продължим да работим. Защитниците допускаха много леко положения. Ако погледнем последните 7-8 мача от сезона и този сега, няма да видим нищо общо и тук идва треньорската работа. С една малка група направихме добри неща. Надявам се бързо да влезем в ритъм. Треньорите носим отговорност за концентрацията на играчите", сподели Стоилов.

Треньорът на Левски говори и за представянето на тримата нови футболисти Анте Балжевич, Ивелин Попов и Роналдо, споделяйки, че в атака се справят добре, но имат нужда да подобрят играта си в защита.

"И тримата нови се стараят в тренировките. Трябва да повишат нивото си в защита. В атака имат по-добри изяви. Не съм казвал, че ще взимаме нов след Роналдо. Не искам да харчим излишни финанси. Можем да се ориентираме към млади играчи, които да развием към първия състав. Това ще бъде групата, но това не бива да успокоява някой и да живее в розови сънища", каза Стоилов.

Накрая наставникът на "сините" обяви, че отбора го чака много по-сериозна работа, тъй като в моментното си състояние не би имал никакви шансове срещу ПАОК в Лигата на конференциите.

"В това състояние от днес не можем да отстраним и втородивизионен гръцки отбор. Трябва да работим много по-сериозно. В защитната фаза особено трябва да сме безупречни. Не е проблемът в това, че нямаше няколко човека, а в допуснатите грешки. Всичко започва от защитата", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри Паисиевите дни в Самоков
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри Паисиевите дни в Самоков
Проливни валежи и градушки се очакват този следобед
Проливни валежи и градушки се очакват този следобед