НОВИНИ

Станислав Балабанов, ИТН: Темата за БНБ няма да взриви коалицията, но никой няма право да продава българската история

Вера Стоянова
от Вера Стоянова
10:38, 09.04.2022
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Изборът на управител на БНБ няма да взриви коалицията, но в парламента се случват странни неща. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов в "Денят започва с Георги Любенов".

Той определи като шизофренно поведението на депутатите на "Продължаваме промяната" при гласуването за отпадане от дневния ред на точката за ремонтите на пътища.

АПИ скара депутатите: Кирил Петков предложи НС да отпуши плащането при пълен контрол

Според него поведението на народните представители от най-голямата парламентарно представена група по отношение на казусът с Агенция "Пътна инфраструктура" е заложник на конкуренцията между двете партии при избора на управител на БНБ.

"Ако един човешки живот се изгуби, ще тежи на съвестта на хората, които бламираха тази точка. Срамно е, че бламирането се прояви и в едни от водещите комисиите в Народното събрание. Защо се прави и как - може би от спортна злоба и от политически игри по отношение на другия казус, свързан с БНБ", заяви Балабанов.

Слави Трифонов: Петков да ревизира отношението си към Северна Македония и към избора за шеф на БНБ

Във връзка с твърденията на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, че премиерът Кирил Петков се опитва да отхвърли ветото на България за евроинтеграцията на Северна Македония без никакви условия, Станислав Балабанов посочи, че те се основават на достоверна информация.

"БНБ няма да взриви мира в коалицията, но когато стои на тезгяха българската история и идентичност, независимо кой е министър-председател ще трябва да плаща цената за действията си. Публичното говорене по темата е едно, а информацията на Трифонов - друго нещо. И когато двете се пресекат, ще имаме проблем. Защото никой няма право дори да си помисли, че може да продаде българската история и националните ни интереси за жълти стотинки", каза Балабанов.

По думите му председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е останала остана изключително изумена от това, което ѝ е казал председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов за българската позиция по отношение на РСМ, защото предварителните ѝ разговори с премиера по темата са били съвсем различни.

Целия разговор гледайте във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСО: Не сме получавали информация за защитени свидетели в сградата на МС
НСО: Не сме получавали информация за защитени свидетели в сградата на МС
Шарл Льоклер спечели квалификацията на "Албърт Парк" в Мелбърн
Шарл Льоклер спечели квалификацията на "Албърт Парк" в Мелбърн