НОВИНИ

За първи път: Четири дами представиха женско стенд-ъп шоу в Египет

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
09:20, 09.04.2022
Чете се за: 02:17 мин.
По света
Слушай новината

Необичайно събитие за Египет - четири дами представиха първото изцяло женско стенд-ъп комедийно шоу. Идеята им е все повече представителки на нежния пол да се включват в забавното изкуство.

Ноха, Рийм и Бернадет са дамите, които стоят зад изцяло дамското комедийно шоу, чиято премиера е била преди седмици в Кайро. Преди да обединят усилията си, те са участвали в представления с представители на мъжкото съсловие. Не се оплакват от лошо отношение или пренебрежение, но смятат, че изцяло момичешка сцена не е излишна.

"Ние сме комедианти и няма значение дали си мъж или жена. Всеки си има свой характер, свой живот, проблеми, за които говори, неща, които привличат вниманието му. Всеки, който пише комедийни монолози, го прави от собствената си гледна точка, от човешка гледна точка", казва Бернадет, актриса.

Малко след началото на смелия проект към него се присъединява и Сара.

"Когато срещнах момичетата за първи път, бях толкова щастлива, почувствах, че трябва да бъда част от начинанието им. Усещах, че точно това съм търсила през целия си живот! Има стереотип, че жените не знаят как да се шегуват. Хората ми казваха, че аз съм единствената жена, която може да ги разсмее. Добре, че намерих и други забавни жени, които карат хората да се смеят", казва Сара Абделрахман, актриса.

Дамите се надяват платформата им да вдъхне смелост и да окуражи онези, които до момента не са се осмелявали да се качат на сцената. Уточняват, че добре дошли са както жени, така и мъже. Темите на представленията им са вдъхновено от живота и от проблемите на обикновения човек. А ако се съди по реакциите на публиката, на шегите им еднакво се смеят жени и мъже.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катрин Маноилова продължава напред на 500, 1000 и 1500 метра на Световното по шорттрек
Катрин Маноилова продължава напред на 500, 1000 и 1500 метра на Световното по шорттрек
Надежда Йорданова за споровете в коалицията, началника на НСО, позицията за РСМ и отстраняването на Гешев
Надежда Йорданова за споровете в коалицията, началника на НСО, позицията за РСМ и отстраняването на Гешев