НОВИНИ

Станислав Генчев: Най-късно до втория кръг отборът ще играе в "Надежда"

Станислав Генчев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 05.06.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Локомотив София Станислав Генчев заяви, че клубът ще се завърне на домакинския си стадион в близкото бъдеще.

Според него домакинското предимство ще позволи на възпитаниците му да играят с по-голяма увереност.

"Вкъщи и стените помагат. Важно е да имаме подкрепата на повече хора, защото футболистите се чувстват по-уверени вкъщи. Г-н Василев каза, че най-късно до втория кръг отборът ще играе в "Надежда", каза той.

Старши треньорът на столичните "железничари" е категоричен, че назначението му в клуба е крачка в правилната посока в кариерата му.

"Локомотив е сериозно име в българския футбол, отбор с традиции, който заслужава да показва добър футбол. Не се замислих да приема тази оферта. Ако смятах, че е крачка назад, нямаше да я направя. За мен ще бъде удоволствие да работя тук", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт".

В ролята си на треньор бившият футболист си поставя високи цели.

"Времето за подготовка е малко, защото първенството започва рано. Има футболисти с изтичащи договори. Не искаме да градим отбор от нулата. Търсим футболисти на определени позиции. Иска ми се отборът да не играе периферна роля в българското първенство, а да играе добър и печеливш футбол", допълни той.

Наставникът разкри и желанията на собственика на клуба Иван Василев. Станислав Генчев говори и за опита си, който е натрупал в Етър и Лудогорец. Всичко по-интересно можете да видите във видеоматериала.

Автори: Иво Бързаков и Иван Антонов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възможни са превалявания в следобедните часове
Възможни са превалявания в следобедните часове
Филип Филипов за предизвикателствата пред клуба и целите пред новия наставник
Филип Филипов за предизвикателствата пред клуба и целите пред новия наставник