НОВИНИ

Станислав Генчев: Нормално е в един период от първенството да има проблеми

Старши треньорът на Левски призна, че отборът изпитва затруднения в преден план.

Станислав Генчев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:55, 31.08.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев ще търси решение на проблемите в играта на възпитаниците му, особено в преден план.

Срещата от 7-ия кръг на Първа лига между Спартак Варна и столичния тим завърши при резултат 0:0.

"Днес имахме няколко ситуации и две три положения, които евентуално можехме да реализираме, но като цяло играта ни в атака днес не беше на нужното ниво. Съжалявам, че втори пореден мач като гости не успяваме да отбележим гол, нещо което беше в началото на първенството доста силно при нас, успявахме да отбележим доста голове с хубави комбинации. Днес тези неща не успяха да се получат и най-нормалното нещо при такава игра от наша страна резултатът да е 0:0", заяви той в интервю след срещата.

Наставникът призна, че пред отбора предстои още работа във фаза атака.

"Като отношение и старание за изпълнение на задачите не мога да имам забележки. Имаше коренна промяна от мача с Хебър. Но поведението във фаза атака, комбинативността, спазването на позициите, които искаме, са далеч от това, което футболистите могат и показаха в началото на първенството. То е видно за всички и от това не сме доволни. Играта ни в атака днес беше под нивото, което можем", допълни бившият национал.

Според него отборът се нуждае от време, за да развие оптимално потенциала си, след промяната в схемата на игра и подсилването на състава с нови попълнения.

"Най-нормалното нещо е в един период от първенството да има някакви проблеми, тъй като освен, че взехме доста нови хора, сменихме и системата на игра. Още в началото на първенството, когато футболистите бяха под по-голям ентусиазъм може би и концентрацията беше на по-високо ниво. Тогава нещата се получаваха лесно. Трябва да отбележим, че във всеки един от другите мачове ние успявахме рано да отбележим гол или когато Локомотив София ни вкараха, ние бързо се върнахме в мача с изравнителен и втори гол. Това са изключително важни неща. И днес щеше да е така до момента, в който отбележим гол. Ако бяхме отбелязали първи гол, след това щеше да стане много по-лесно за нас и по-трудно за противника", твърди специалистът.

По време на паузата за националните отбори "сините" ще изиграят контрола с Ботев Враца.

"Но ние трябва да се нагодим на този начин на игра, защото 90% от отборите ще играят така срещу нас - по-дефанзивно, ще чакат контраатаки и ние трябва да намираме пространствата в сгъстена защита, а това става с комбинативна и бърза игра. По принцип ние избираме титулярния състав според това какво са показали футболистите в предходния мач, в тренировъчния процес, според противника. Много са нещата, които анализираме преди да определим титулярния състав. В паузата ще имаме приятелски мач следващата събота. Има много неща, върху които трябва да работим и може би тази пауза идва точно на време. Контролата е с Ботев Враца“, завърши треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Червен код за валежи в Царево утре - общината предприема превантивни мерки
Червен код за валежи в Царево утре - общината предприема превантивни мерки