НОВИНИ

Станислав Хинков най-резултатен за тима на Лудвигсбург на старта на Младежката Шампионска лига по баскетбол

станислав хинков резултатен тима лудвигсбург старта младежката шампионска лига баскетбол
Снимка: championsleague.basketball
bnt avatar logo
от БНТ
07:11, 03.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Юношеският отбор на Лудвигсбург, в който играят Станислав и Даниел Хинкови, пропусна да постави успешно начало на своето участие в Младежката Шампионска лига. Двамата братя и техните съотборници загубиха от Опава с 55:60 в мач от първия кръг в група C от надпреварата насред Дебрецен.

Надпреварата продължава до неделя на унгарска земя, а следващият мач за германците ще бъде на 4 април (четвъртък), когато ще срещнат Тофаш. Ден преди това турците ще играят срещу чехите. За полуфиналите ще се класират победителите от четирите групи.

Германците имаха инициативата през огромна част от първото полувреме и след неговия край поведоха с 32:24. Символичните домакини устискаха водачеството и при подновяването на играта, а в края на третия период имаха аванс само от 3 точки. В последната част всичко се промени, тъй като чехите показаха по-добро лице и стигнаха до обрат, както и до драматичната победа.

Станислав Хинков започна в стартовата петица и се отличи в първия си мач в турнира. Юношеският национал поведе листата на реализаторите за германците. Гардът приключи със 17 точки, 3 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 32 минути в игра. При стрелбата си той бе 4/6 от средна дистанция и 3/10 зад дъгата.

От своя страна Даниел се включи от пейката. Кадетският национал не успя да покаже на какво е способен в нападение, но остави отлични впечатления под коша. Гардът приключи с 4 точки, 11 борби и 1 асистенция за 28 игрови минути. При стрелбата си той бе 2/5 от близка дистанция и 0/6 от тройката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соларен парк в Конявската планина разгневи местните хора
Соларен парк в Конявската планина разгневи местните хора
145 години от обявяването на София за столица на България
145 години от обявяването на София за столица на България