НОВИНИ

Станислав Владимиров: Нинова вече не взима решения в БСП, друг кадрува

bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 13.10.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Проблемът в БСП е, че даже Корнелия Нинова не взима вече решения. Друг е този, който кадрува, заяви в "Денят започва" кметът на Перник Станислав Владимиров, който е член на социалистическата партия. От думите му стана ясно, че визира Калоян Методиев.

"Онзи хубавец, който го уволниха от президентството за некадърност - това е човекът, който в момента и кадрува, и е ментор в нашата партия, и е говорител на нашата партия. Дори Корнелия Нинова вече не взима решения и тук въпросът е каква е зависимостта на Корнелия Нинова от въпросния господин. Защото аз този човек, освен да сее омраза, друго не съм видял от него", каза Владимиров.

Той изтъкна, че преди няколко месеца е напуснал Националният съвет на БСП в резултат на дълго обмисляно решение.

"Напуснах Националния съвет на БСП, защото този орган отдавна не функционира - събира се рядко, на подпис се отстраняват неудобните, а когато се събира в редките си случаи, то е, за да спасява Корнелия Нинова", каза Владимиров.

Според него БСП е извлякла повече негативи от участието си в кабинета Петков и се е отдалечила от понятието за модерна лява партия.

"Когато целите са ниски, такъв изборен резултат може и да е добър. Отдавна няма, за съжаление, червени региони. Имахме традиционни - Видин, Ямбол, Кюстендил, Враца, но това вече е в миналото. БСП много отдавна се отдалечи от модерна лява партия - нито има нещо модерно, нито съвременно, а все по-рядко и ляво", аргументира се кметът на Перник.

Владимиров заяви, че ще се кандидатира за втори мандат начело на града от БСП, освен ако ръководството на партията не реши друго.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от „Денят започва“

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пд ще играе две контроли с гръцкия Арис в Солун
Марица Пд ще играе две контроли с гръцкия Арис в Солун
Кой ще бъде новият треньор на мъжкия национален отбор по волейбол може да стане ясно още в петък
Кой ще бъде новият треньор на мъжкия национален отбор по волейбол може да стане ясно още в петък