НОВИНИ

Стара Загора награди двама от медалистите на България от Европейското по щанги

стара загора награди двама медалистите българия европейското щанги
Снимка: Община Стара Загора
bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 13.06.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Двама старозагорци – братята Валентин Генчев и Габриел Маринов, завоюваха медали от Европейско първенство по вдигане на тежести, провело се в Тирана.

Двете млади старозагорски надежди вдъхнаха нов живот на славата при щангите под липите. 22-годишният Валентин е шампион в категория до 67 кг, а 19-годишният Габриел донесе на града бронзов медал в категория до 61 кг.

И двамата са категорични, че се готвят усилено за бъдещи успехи и предстоящото Световно първенство в Колумбия през декември.

За Стара Загора последният спечелен медал от Европейско първенство по вдигане на тежести при мъжете е от 1970 година, стана ясно по време на срещата на спортистите със зам.-кмета Красимира Чахова и началника на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.

„Конкуренцията е голяма и всички се борят за медалите. Изключителна чест е, че успяхме да ги спечелим. Благодаря на нашия треньор за усилията и вярата в нас“, каза Валентин Генчев.

„Не беше лесно, подготовката е дълга и трудна, но продължаваме да работим за още по-добри успехи занапред. Огромни благодарности към нашия треньор“ допълни неговият брат Габриел.

„Щастлива съм, че днес приветствам тези момчета. Горди сме с вашите постижения, горди сме, че прославяте Стара Загора с отличията си. Много труд стои зад тези отличия, но вие връщате славата и успехите за града ни“, каза зам.-кметът Красимира Чахова.

„Валентин Генчев е носител и на приза „Спортист на годината“ за миналата година, което показва надграждането и мотивацията му“, отбеляза още ресорният зам.-кмет.

Председателят на спортен клуб по вдигане на тежести Берое доц. Димитър Димитров изрази своите благодарности към кмета на Стара Загора Живко Тодоров за подкрепата към спорта и оценения труд на спортистите и екипите, които работят с тях.

„Пожелавам на момчетата най-вече да са здрави и да се стремят към още повече медали!“, с гордост и признателност допълни техният треньор Стоян Стоянов.

Почетни плакети и подаръци на младите спортисти бяха връчени от името на Община Стара Загора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проходът "Петрохан" ще бъде отворен най-рано утре
Проходът "Петрохан" ще бъде отворен най-рано утре
Как се приготвя десертът "Варненско златно съкровище"
Как се приготвя десертът "Варненско златно съкровище"