НОВИНИ

Стефан Янев и Херо Мустафа обсъдиха двустранното сътрудничество

стефан янев херо мустафа обсъдиха двустранното сътрудничество
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 25.01.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

В рамките на установеното интензивно сътрудничество между Министерството на отбраната и Посолството на САЩ на 24 януари 2022 г. беше проведена среща между министъра на отбраната на Република България Стефан Янев и извънредния и пълномощен посланик на САЩ в нашата стана Н. Пр. Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на разговора бяха обсъдени теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.

Министър Стефан Янев сподели, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжение сили и изрази надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока.

Той допълни, че ще фокусира усилията си върху придобиването на нови способности за Българската армия, в частност възможностите за продължаване на реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски.

Посланик Мустафа отбеляза готовността на американската страна да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и Република Северна Македония ще се свържат с още един граничен пункт
България и Република Северна Македония ще се свържат с още един граничен пункт
Беретини оцеля срещу Монфис и ще играе на своя първи 1/2-финал в Мелбърн
Беретини оцеля срещу Монфис и ще играе на своя първи 1/2-финал в Мелбърн